Wat is linkbuilding

Linkbuilding is een strategie binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) die gericht is op het verkrijgen van externe hyperlinks van andere websites naar jouw eigen website. Deze hyperlinks, ook wel backlinks genoemd, zijn belangrijk omdat ze fungeren als aanbevelingen van andere websites aan de zoekmachines. Het proces van linkbuilding omvat het actief zoeken naar mogelijkheden om links te verkrijgen van andere relevante en betrouwbare websites naar jouw eigen website.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

 1. Verbetering van de zoekmachinepositie: Zoekmachines zoals Google beschouwen backlinks als een belangrijke factor bij het bepalen van de autoriteit, relevantie en rangschikking van een website in de zoekresultaten. Websites met een groot aantal kwalitatieve backlinks hebben vaak een hogere positie in de zoekresultaten.
 2. Verhoging van de website-autoriteit: Backlinks van betrouwbare en gezaghebbende websites dragen bij aan het verhogen van de autoriteit en geloofwaardigheid van jouw eigen website. Dit kan leiden tot meer vertrouwen van zowel zoekmachines als gebruikers.
 3. Toename van organisch verkeer: Kwalitatieve backlinks kunnen ook leiden tot een verhoogde hoeveelheid organisch verkeer naar jouw website. Wanneer gebruikers klikken op links op andere websites die naar jou verwijzen, kunnen ze naar jouw website worden geleid, wat leidt tot potentiële nieuwe bezoekers en klanten.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding omvat verschillende strategieën en tactieken, waaronder:

 • Content creatie: Het produceren van waardevolle en relevante inhoud die andere websites willen linken.
 • Outreach: Het actief benaderen van andere website-eigenaren om hen te vragen naar jouw website te linken.
 • Gastbloggen: Het schrijven van gastartikelen voor andere websites met een link terug naar jouw eigen website.
 • Linkruil: Het ruilen van links met andere websites die relevant zijn voor jouw niche.
 • Vermeldingen op webdirectories: Het aanmelden van jouw website bij relevante webdirectories om backlinks te verkrijgen.

Belangrijke overwegingen:

 • Kwaliteit boven kwantiteit: Het is belangrijker om backlinks van hoge kwaliteit te verkrijgen dan een groot aantal links van lage kwaliteit.
 • Relevantie: Backlinks moeten afkomstig zijn van websites die relevant zijn voor jouw branche of niche.
 • Natuurlijkheid: Zoekmachines waarderen natuurlijke linkprofielen, dus het is belangrijk om links op een organische en niet-spammy manier te verkrijgen.

Linkbuilding zelf doen of toch uitbesteden

Of je linkbuilding moet uitbesteden of zelf moet doen, hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw tijd, expertise, beschikbare middelen en budget. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen beslissen:

 1. Tijd en middelen: Linkbuilding kan een tijdrovende taak zijn die consistente inspanning vereist. Als je een klein team hebt of beperkte tijd hebt om aan linkbuilding te besteden, kan het uitbesteden ervan aan een gespecialiseerd bureau een efficiënte oplossing zijn. Dit stelt jou en jouw team in staat om je te concentreren op andere belangrijke taken en kernactiviteiten van jouw bedrijf.
 2. Expertise: Effectieve linkbuilding vereist kennis van SEO, contentmarketing en outreach-strategieën. Als je niet over de benodigde expertise beschikt, kan het uitbesteden aan een bureau met ervaring op dit gebied een slimme keuze zijn. Ze hebben vaak de knowhow en middelen om hoogwaardige backlinks te verkrijgen die de online zichtbaarheid en autoriteit van jouw website verbeteren.
 3. Netwerk en relaties: Linkbuilding vereist het opbouwen van relaties met andere website-eigenaren en het vinden van relevante kansen voor linkplaatsing. Als je al een uitgebreid netwerk hebt binnen jouw branche en goede relaties hebt met andere website-eigenaren, kun je overwegen om linkbuilding zelf te doen. Dit kan je helpen om op natuurlijke wijze waardevolle backlinks te verkrijgen.
 4. Budget: Het uitbesteden van linkbuilding aan een bureau kan kosten met zich meebrengen, afhankelijk van het niveau van service dat je nodig hebt en de tarieven van het bureau. Als je een beperkt budget hebt, kan het zelf uitvoeren van linkbuilding een kosteneffectieve optie zijn. Echter, het is belangrijk om te overwegen dat het uitbesteden van linkbuilding aan professionals kan resulteren in een hogere ROI op lange termijn.
 5. Risico’s en naleving: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s van linkbuilding, zoals het verkrijgen van spammy of irrelevante links die jouw website kunnen schaden in plaats van helpen. Als je niet goed op de hoogte bent van de beste praktijken en richtlijnen voor linkbuilding, kan het uitbesteden ervan aan een bureau dat zich aan deze richtlijnen houdt, helpen om risico’s te minimaliseren en de naleving van zoekmachinevoorschriften te waarborgen.

Kortom, of je linkbuilding moet uitbesteden of zelf moet doen, hangt af van jouw specifieke situatie en behoeften. Het kan voordelig zijn om de voor- en nadelen af ​​te wegen en te bepalen welke aanpak het beste past bij jouw doelstellingen, middelen en budget.

Linkbuilding door FastRanking

Fastranking heeft uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van linkbuilding. Wij beschikken over professionals die bekend zijn met de nieuwste trends, technieken en hebben de nodige ervaring. Dit stelt ons in staat om effectieve linkbuildingcampagnes uit te voeren die de online zichtbaarheid en autoriteit van jouw website kunnen vergroten.

Als gespecialiseerd bureau heeft Fastranking toegang tot uitgebreide netwerken van relevante websites en bronnen voor linkbuilding. Dit stelt ons in staat om waardevolle backlinks van hoge kwaliteit te verkrijgen die jouw website helpen om hoger te scoren in zoekmachines en meer organisch verkeer aan te trekken. Fastranking kan maatwerk linkbuildingstrategieën ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelstellingen van jouw bedrijf. Ze kunnen de doelgroep, branche en concurrentie van jouw website analyseren om gepersonaliseerde en effectieve linkbuildingcampagnes te creëren die de beste resultaten opleveren.

Het uitvoeren van linkbuilding vereist tijd, middelen en expertise. Door linkbuilding uit te besteden aan Fastranking, kun je kostbare tijd en middelen besparen die anders zouden worden besteed aan het trainen van personeel of het opzetten van interne linkbuildingprocessen. Dit kan resulteren in een efficiënter gebruik van middelen en een hogere ROI op lange termijn.

Fastranking kan meetbare resultaten leveren door regelmatig rapportage te bieden over de voortgang van linkbuildingcampagnes en de verkregen backlinks. Dit stelt jou in staat om de impact van linkbuilding op jouw website te volgen en te evalueren en om de effectiviteit van de strategieën van Fastranking te beoordelen. Kortom, linkbuilding door Fastranking kan een waardevolle investering zijn voor jouw bedrijf, omdat het kan helpen om de online zichtbaarheid, autoriteit en prestaties van jouw website te verbeteren, wat kan resulteren in meer organisch verkeer en betere zakelijke resultaten.